2009. október 29., csütörtök

Életjel...

Már nagyon régen írtam ide. Pontosan 11 napja. Azóta sok minden, meg nem is sok minden történt. Tudom ez elég ellentétes, amit írtam. Hímezni nem sokat hímeztem. Mondhatni semmit.
Kicsit haladtam a kézimunka táskával. Lassan kész leszek vele, de még a zseb is hátra van.
A tesómék babaköszöntőjét is befejeztem. Márcsak a keret hiányzik és át is lehet adni.
Dolgozom is meg nem is. Fél állásba mentem vissza, de azt az időt sem tudom ledolgozni, mert mindig közbe jön valami. Most éppen Dávid betegsége. S a gyerekorvos közölte újra, hogy nem kellene a bölcsöde. Vagy legalább 3-4 hétig nem vigyem. Ezzel több probléma is van. Az első, hogy szerintetek mit szól a munkáltató, ha a munkavállaló bejelenti, hogy a félállásában sem tud megjelenni 3-4 hétig. Nem örülne neki, amit teljesen megértek. Főleg, hogy nem azért mentem visszadolgozni, hogy itthon legyek. A második, hogy én hiába gyógyítom meg Dávidot és viszem egészségesen a bölcsödébe, ha ott a gyerekek majdnem mindegyikének valamilyen betegsége van. Mert ha nincs láz, hőemelkedés akkor mehet a gyerek. De Dávidnak eddig egyszer sem volt láza, hőemelkedése. Mindig itthon meggyógyult és két nap múlva ugyanúgy köhögött és hurutos volt, mint a többi gyerek. Szóval most itt vagyok tiszta dilemmába, hogy mit tegyek. Könnyebb lenne a helyzet, ha lenne nagyszülői segítség vagy nem itt kellene élnem, hanem végre hazaköltözhetnénk. Az az igazság, hogy nagyon szeretek dolgozni és nem szeretem feleslegesnek érezni magam. Most pillanatnyilag abszolút feleslegesnek érzem magam. Szeretném azt érezni, hogy hasznos vagyok. Hogy nem vagyok bezárva egy szobába és kezdek lassan teljesen a nevemhez hű lenni. Nagyon szeretem Dávidot. Komolyan. S most lehet, hogy sokan azt gondojátok, hogy milyen ilyen embernek gyerek. Más mindent megtesz a babáért. Elárulom én is sok mindent megtettem, hogy legyen Dávid. De ez egy másik történet. Ahogy ez az egész egy másik történet, hogy miért alakult így ez az egész helyzet.
Gyorsan velősen ennyi.

U.i.: Nem szoktam a magán dolgokról írni, de ez most kikívánkozott.

8 megjegyzés:

Carol Anna írta...

Azt hiszem nem árulok el vele nagy titkot, hogy tudom miről írsz, s megértelek!
Sokszor beszéltünk már erről, de lassan felemészted már magad, s ez nem jó neked sem, s Dávidnak sem!
Jó lenne egy égi jel! :-)
Nehéz ez.... megfelelni mindenkinek, minden téren, bár szerintem ez lehetetlen! S ez meg nem mehet így a végtelenségig, hogy mi magunk, mindig csak az utolsók legyünk!
Én is "feláldozom" magam a gyermekeimért, a családért. Pedig sokszor jobb lenne önzőnek lenni! Aztán meg furdalhatna a lelkiismeretem. :-)

Dora írta...

Én csak gyanitom, de úgy érzem, hogy eléggé hasonlitunk.
Gondolom, hogy nem örülne a munkáltató, ha most hirtelen 4 hétre eltűnnél. Nem tudtok valami köztes megoldást találni? Mármint ha fél napot dolgozol, nincs valaki akire rábizhatnád arra az időre? Gondolok itt bébiszitterre. És mondjuk adj neki 2 hetet, hogy rendbe jöjjön.

Nálunk is mindenki köhög, és taknyos a bölcsiben, de szerintem ez a téli hónapok jellemzője. És ha most nem is adtad volna bölcsibe Dávidot, akkor az óvódában kezdené a betegeskedést. Szerintem ezt nem lehet igy sem, úgysem elkerülni. Ráadásul mindjárt tél van. Majd tavaszra már nem is lesz beteg egyáltalán.

Én egész napos leszek majd, és nekem nem lesz választásom, valszeg az én gyerekem is menni fog, ha "csak" taknyos.

A másik amit gondolok, hogy összességében nagyon fontos, hogy kiegyensúlyozott anyukája legyen egy gyereknek. Ha az úgy adatik meg, hogy fél napot dolgozik, akkor dolgozzon fél napot!

helen írta...

Hú, nem irigyellek. EGyébként az, hogy nem szereted a fiad, egy pillanatra se merült fel bennem! A megoldást nem tudom, de szorítok nagyon, hogy jól alakuljanak a dolgok...

Kryx írta...

Barátnőm 2,5 év után ment vissza, muszájból dolgozni, nem jött nekik össze a második bébi és építkeznek. Mivel vidéken nincs bölcsi, bébiszittert keresett és náluk az működik viszonylag jól. Pont ezt a bölcsis betegeskedős dolgot fejtegettük másik barátnőmmel és tényleg nem egyszerű. Ne érezd magad feleslegesnek, hidd el, hogy hasznos vagy és sok mindenkinek szüksége van rád. :)

Fércművek írta...

Mi ovisok vagyunk, de ugyamez van nálunk is. Már kicsit unjuk... :(

norcsella írta...

Köszönöm szépen a hozzászólásokat lányok!

Dávid második hete itthon van velem.

S akkor pár adalék:
1. A félálás azt jelenti, hogy nem mindennap megyek dolgozni, hanem csak két-három napot 8 órában. A munkahelyem egy másik megyeszékhelyen van, mint ahol lakom. Azaz hajnal 5 körül indulok és este 7-re érek haza. Erre az intervallumra nem lehet bébiszittert találni. Plusz nincs senki akit ismernék ez ügyben.
2. Család. Az én szüleim 240 km-re laknak. A férjem szülei 45 km. De soha nem csináltak Dávid körül. Azaz nem lennék túl nyugodt.
3. Férj. Dávid lassan 23 hónapos. S ez idő alatt 23 napot nem töltött összesen együtt vele nélkülem. De még talán velem együtt sem. S egy hét alatt sem sok időt van itthon. Kb. vele éjszaka nem itthon van. A nappalokból meg mondhatni semennyit.
Ui.: Dávid most is hurutos egy kicsit. S nagyon hiányzik neki a társaság.

Dora írta...

De jó, hogy irtál azért összegzést!
Remélem menni fog igy a dolog nektek.
Na ezt mondjuk nem csodálom, hogy reggel 5-től 7-ig nem találsz bébiszittert.
Sajnos nekünk is nagyon messze vannak a nagyszülők, egyik 200km, másik meg 90. Emiatt nálunk is az van, hogy annyit nincsenek is velük, hogy tudják mi hogy megy egy adott napon velük. Mondjuk én ettől még rájuk biztam, hiszen anyósom felnevelt 3 gyereket, anyukám 4-et csak visszajön már nekik egy-két dolog :)

A férjed meg jó ég, mit dolgozik, hogy ilyen keveset van veletek?!?!

Unknown írta...

Talán már nem is aktuális amit írok, de hidd el, nem vagy egyedül!!!
Nagyon sok kisgyerekes anyuka találkozik azzal a problémával, amivel Te...Én megpályáztam egy állást; a vicc hogy a pasó sajnálkozva széttárta a kezét és közölte, hogy ideális lennék, de már megbocsássak, két éves a gyerek hogy gondolom hogy elmegyek dolgozni, ha beteg a gyerek Ő akkor mit csináljon...Ilyen világot élünk...
A beteg gyerekre ... annál rosszabb érzés nincs egy anyának ha beteg a gyereke! hisz a gyerek szinte minden gondolata, és nála jobban senki nem szereti!
Amikor 9 hónapos volt a Hanka egy autóbalesetben mindketten megsérültünk, és úgy voltam hogy nem engedhetem meg azt hogy még beteg is legyen ezért kerestem egy alternatív kiegészítést a hagyományos orvos mellé; szerencsére a gyerekorvosunk nyitott és nem lett ellenséges miatta:-))
De ebben a járványos korszakban elmondom mit teszek én, sokunknak bevált itt a környezetemben; bár igaz sokan idegenkednek a homeopátiától, de én használom születése óta a lánynak :
-Amikor látom hogy valami nem teljesen ok kap reggel és este fél ampulla Calcimuscot
-és elkezdem adni neki a Ferrum phosforicum-ot, ha látom hogy bújkál benne a betegség, gyenge, lázas
-torokfájás: Homeogene 9 tabletták elszopogatni
-hurutos köhögés , orrfolyás: Sambucus Nigra , amíg a tünetek tartanak naponta többször annyi golyócskát elszopogatni ahány éves a gyerek
-immunerősítés:minden második héten naponta 2* 5 golyó
- nagyon hirtelen nyűgös hisztis a gyerek: chamomilla ch 9
vagy ch 12
-az influenza elkerülésére: Oscillococculine, ebből a dobozba 6 kis fiola van és azt írták a felhasználásba hogy egy egész fiolányit be kell venni! na ez jó biznisz, de elég naponta bevenni 10-15 apró bogyókát
-mindenféla sérülés, vágás zúzódás:
Arnica C30
-rovar-, pók- egyéb csípésre: Apis c9
Mi lehet még ami ... talán nem csak nálunk gond az éjszakai alvásprobléma, de úgy néz ki beválik a Sedatif Pc; igaz ebben nem vagyok teljesen biztos ...nemrég kezdtem el mert most fáradtam ki teljesen :-))
És a legfontosabb naponta C vitamin; a kétéves lányomnak én napi 500 Mg-ot adok!
Igaz nekem itt a nagyi, de ő is meg a párom is olyan helyen dolgoznak hogy nagyon ki vannak téve a fertőzésnek kellenek ezek a praktikák nekünk felnőtteknek is ...
Bocsáss meg hogy túl bő lére eresztettem!, nem szeretnék meggyőzni senkit, csak elmondtam mert bevált...
nem is tudom mit írhatnék még... talán ha érzed hogy elborít a gond jót tesz egy pohár jó bor, vagy finom tea!!!:-)))ajánlom az orbáncfüvet, az depi ellen nagyon jó...de jó életörömforrás nekem Vivian Fable bármelyik könyve!!!
fel a fejjel... sokan vagyunk így és talán egymást ki tudjuk "rugdosni" a gödörből!!!
Szívélyes üdvözlettel!!!
Imola