2009. augusztus 25., kedd

Semmi mutatnivaló :o)

Hát nagyon régen írtam már. De igazából nincs semmi mutatnivalóm.
A macis babaköszöntőt szépen bekeretezte Kemi és már a tulajdonosának - Apolkának - át is adtam. Csak elfelejtettem lefényképezni készen. De elvileg majd fogok képet kapni. Nagyon jó volt Apolka anyukájával találkozni, mert két éve nem láttam Zsuzsit. Ő megint babát vár - vagy Virágot, ha az Szabolcs győz vagy Borókát, ha Zsuzsi - és jókat nevettünk, hogy mi a fiatal pedagógusok akik szigorúak voltak a tanítványaikkal és akikre hallgattak a tanulók, a saját gyerekük tojik a fejükre. :o) Hát ez van.
Aztán voltam egy kicsit "pihenni" Hévízen. Már ha lehet pihenni egy sajtkukac karácsonyi angyallal. Hát nem lehet. :o)
Most ezerrel mókus mintát keresek mindenhol egy bölcsödei ajtóra. Hogy még gyorsan meg tudjam hímezni. Hát majd meglátjuk sikerül-e találnom valamit.
Hímezni semmit sem hímeztem. Most valahogy nincs hangulatom hozzá. Pontosabban bizonyos mintákhoz lenne kedvem, de vagy nincs most az idő rá vagy nincs még meg a mintája.

2009. augusztus 11., kedd

Meglepetés

Nagyon Boldog születésnapot szeretnék kívánni Annának!
Szerencsésen a csomag megérkezett hozzá, így megmutathatom az Titkos hímzésemet, amit pontosan öt hónapja dugdosok Anna elől. Nem volt egyszerű. :o) Annyira szerettem volna megmutatni Neki. S közben még le is kellett beszélnem róla, hogy megvegye a mintáját.

Anyag: 32 count Waterlily Linen
Fonal: CCT
Minta: Letters From Nora Corbett - A
Dátum: 2009. március 10.

Remélem, hogy nagyon hamar megtalálja a helyet neki, s ha ránéz, akkor eszébe jutok, hogy milyen régen látott már. :o) S még a karácsonyi angyalkámat sem ismeri. :o)

2009. augusztus 3., hétfő

Gyors képek

Nem tűntem el, csak egy kicsit átalakultam. :o)
A nagy csendben néhány apró munkám - két babaköszöntő és egy könyvjelző - elkészült. Némelyik elnyerte formáját, némelyik nem. :o)

Októberben várható a testvérem kislánya. Neki készült egy babaköszöntő, amiről hiányzik az összes adat, mert, hogy náluk nem lehet tudni, hogy mi is lesz a születés pillanatában a döntés a név ügyében. Elvileg már megállapodtak két hónapja, de közben hetente merül fel újabb variáció. Akkor leszek teljesen meglőve, ha nem is kislány lesz. De talán a XXI.századi UH-t néző orvos nem nézte félre eddig. :o) Szóval ő még nem nyerte el formáját. :o)Barátnőm kislányának készült a másik babaköszöntő. Ő már nagy lány, mert tavaly húsvét hétfőn a nyuszi hozta őt a szüleinek. Remélem illik majd a szobájába. Hát még ő sem nyerte el a végleges formáját. Már csak keretet kell majd választanom a szüleimnél.

S íme, ami elnyerte a formáját. Ez egy karácsonyi ajándék lesz a testvérem párjának, aki golfozik, szereti a kutyákat, szeret olvasni, s erre vágyik évek óta, mióta a testvérem a 30. születésnapjára kapott egy hasonló könyvjelzőt Tőlem. Szóvá is tette egy hónapja, hogy ő mikor fog ilyet kapni. Mondtam, hogyha neki is kerek évfordulója lesz. Na az még három év, hogy fél évszados legyen. Így idén karácsonyra a szokásos házi hagymalekvár és házi bonbonok mellé ezt fogja kapni. Hát kíváncsi vagyok a reakciójára :o)